Grupp: Huvudforum

ledande indikatorer

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-30 15:22:39

saxat från igmarkets Michael Canborn

Rekordhög belåning på börsen: Enligt färsk data är belåningsgraden för placeringar på NYSE-börsen på alla tiders högsta notering. Den gamla All Time High-nivån sattes i juli 2007, dryga året före Lehman-kraschen. Att placerare använder rekordhög belåning är oroväckande och kan få stora konsekvenser om börsen inleder en större korrektion nedåt. Kan detta möjligtvis vara en ledande sentimentindikator?

En annan ledande sentimentindikator... I går läste jag en artikel författad av SBAB:s sparekonom Maria Landeborn (som även tweetar här) som med stöd av Konjunkturbarometern för 1500 hushåll blickade i backspegeln för att se när kollektivet ansåg att läget för sparande var som bäst respektive sämst.

"Allra bäst läge för sparande tyckte hushållen exempelvis att det var precis innan It-bubblan sprack och strax innan finanskrisen bröt ut" ... "Och ju mer börsen sedan rasat från toppen, desto sämre läge att spara enligt svaren i barometern. När den absoluta botten nåddes efter kriserna och börskurserna mer än halverats, då tyckte majoriteten att förutsättningarna för att spara var riktigt dåliga".

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.